De impact van planten op je terras

3
minutes read
August 21, 2024

Een terras dat gedecoreerd is met groene planten is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook tal van andere voordelen voor zowel ondernemers als gasten. Wendy, designer bij Satelliet hospitality furniture, deelt haar inzichten over de rol die planten spelen in het creëren van een uitnodigend en sfeervol terras.


Wat is de meerwaarde van een terras met planten?

Planten hebben een grote aantrekkingskracht. Gasten zitten graag tussen groen omdat dit een rustgevende uitwerking op hen heeft. Het gebruik van groen op terrassen wint steeds meer populariteit. Planten zorgen voor sfeer, hebben een positief effect op je gemoedstoestand, en we merken dat gasten graag plaatsnemen op een terras met groen.


Hoe maak je de juiste balans tussen groen en zitplaatsen?


In een druk stadscentrum, waar elke vierkante meter telt, kan het plaatsen van planten betekenen dat je zitplaatsen moet opofferen. Toch kan dit zeker de moeite waard zijn. Planten creëren een levendige sfeer en trekken daardoor meer gasten aan. Het is beter om een gezellig, vol terras te hebben dan een half leeg, minder uitnodigend terras. Zoek een goede balans tussen groen en zitplaatsen en denk strategisch na over de plaatsing van plantenbakken.


Wat maakt planten essentieel in een terrasontwerp?


Een groen terras kan een verlengstuk van je concept zijn, waarbij de uitstraling van je binnenruimte naadloos naar buiten wordt doorgetrokken. Groen speelt hierin een verbindende rol, waardoor de beleving compleet wordt. Planten zorgen ervoor dat gasten langer blijven en vaker terugkomen.


Wat is jouw gouden tip voor horecaondernemers met een beperkt budget?


Een goede service bieden! Een extra glimlach kost niets extra, maar kan ervoor zorgen dat de gast terugkomt. Begin daarnaast klein en investeer in één deel van je terras, maar doe dat goed. Kies voor kwaliteit en zorg dat het er aantrekkelijk uitziet. Een goed ontworpen en ingericht terras, hoe klein ook, kan een enorme impact hebben op de beleving van je gasten.

Conclusie: groen is meer dan decoratie


Planten zijn niet alleen een esthetische aanvulling op je terras, maar spelen ook een belangrijke rol in het creëren van een uitnodigende en sfeervolle omgeving. De aantrekkingskracht van je terras wordt vergroot, wat leidt tot een hogere bezetting en tevreden gasten die langer blijven en vaker terugkomen. Door de juiste balans te vinden tussen groen en zitplaatsen, en te investeren in een goed ontworpen terras, zelfs op kleine schaal, kun je de beleving van je gasten aanzienlijk verbeteren.


Wil jij ook een sfeervol terras?

Onze service zorgt ervoor dat jouw zaak opvalt. Wij weten precies wat er nodig is om planten in perfecte conditie te houden.

Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op.