Zakelijke klant? Bezoek onze website voor zakelijke klanten!

Onze missie

Wij maken het voor iedereen in de stad mogelijk om te genieten van een eigen tuin. Klein of groot, op de begane grond of vijf hoog. Kies voor het geluk dat een tuin in je leven brengt, met wat hulp van Upperbloom.

Een tuin voor iedereen.

Leven in de stad is een luxe. Maar velen moeten het helaas doen zonder een zogenaamde tuin. Einde verhaal? Nee. Dat hoeft gelukkig helemaal niet zo te zijn. Bij Upperbloom geloven we erin dat iedereen met een buitenplek kan genieten van het tuingevoel. Verander jouw buitenruimte in een tuinwaardige plek, waar je graag tijd spendeert. Want een tuin kan overal zijn, zelfs waar het eigenlijk onmogelijk lijkt. Op de stoep, op een balkon, op het dak, op een terras, aan een lantaarnpaal, op de boekenkast, rondom het bushokje en op de brievenbus. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje verbeeldingskracht. En het juiste materiaal.

Wij laten planten overal groeien.

De innovatieve producten en services die wij bij Upperbloom ontwikkelen, zorgen ervoor dat jij overal het tuingevoel kunt creëren. Zonder veel werk te moeten verrichten - zodat je iets anders met je tijd kunt doen. Van onze plantenbakken tot onze planten: gemak staat voorop. Tevens hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan, en leveren we een bijdrage door maatschappelijke impact te creëren.

Tover jouw balkon, terras of tuin om tot de beste plek in de stad. Boordevol mooi én makkelijk groen, om elke dag weer blij van te worden. Bang dat de planten uitbloeien? Met onze duurzame Re-plant plantenwisselservice verandert je buitenruimte met de seizoenen mee. Zo is jouw unieke tuin het hele jaar voorzien van levendig groen. Mooi vooruitzicht, nietwaar? Het maakt dat je nog beter kunt bijtanken, ontspannen en genieten van het verrijkende stadsleven. Haal energie uit die stad, maar kom tevens tot rust in jouw groene oase.

Onze visie.

Veel mensen die in de stad wonen, hebben het idee niet te kunnen genieten van een tuin. Het is een gemis. Wij, oprichters Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek, zijn Upperbloom begonnen vanuit het idee dat het wél een optie is om een eigen tuintje in te richten, zelfs in het centrum van de stad. We zagen de potentie, en zijn het als trouwe stadsbewoners zelf uit gaan proberen op onze kleine buitenplekken. Een oplossing is mogelijk, met een stukje creativiteit en innovatie. Elke buitenruimte kan worden getransformeerd tot een tuin - ook als het om slechts een paar vierkante meters gaat. Op duurzame, circulaire wijze, door hergebruik toe te passen waar dit kan.

Deze visie inspireert ons tot het ontwerpen en ontwikkelen van de beste producten en services, waarmee we zowel de kleine als de grote buitenruimtes in de stad transformeren tot een tuin met levendig groen. Ook voor jou.

Om deze visie waar te maken, creëerden we in 2020 de eerste versie van de Smartbloom plantenbakken. Deze serie is vandaag de dag nog altijd geliefd door duizenden tevreden tuingenieters en maakt leven met groen overal mogelijk, op een eenvoudige wijze. De Bigbloom plantenbakken volgden, om een gevarieerd assortiment aan te bieden.

Met Re-plant richten we onze service circulair in. Jij geniet na een Re-plant plantenwissel van nieuwe planten op je buitenplek - nooit meer dorre bladeren en uitgebloeide bloemen! Wij geven jouw oude planten een tweede leven.

Aan de hand van feedback van onze gewaardeerde klanten ontwikkelen we onze nieuwe producten en optimaliseren we onze service steeds een stukje verder. Upperbloom is het resultaat van meer dan vijf jaar ontwerpen en ontwikkelen, sinds de start in 2017. Onze producten en services zijn ontworpen met liefde, gebouwd voor plezier.

De kracht van planten in jouw leven.

Wij geloven absoluut in de mentale, emotionele en fysieke gezondheidsvoordelen die verbonden zijn aan de toegang tot levendig groen in jouw dagelijkse leven. Planten zijn niet alleen mooie dingen om ruimtes mee op te fleuren, maar dienen een nog veel belangrijker doel. Het is wetenschappelijk bewezen dat je gezondheid verbetert en je geluk toeneemt als je groen om je heen hebt.

Een ode aan de plant.

De plant. Volgens sommigen gezien als het ‘doofstomme, roerloze meubilair van onze wereld’ (Mancuso & Viola). Een bekende misvatting die je mogelijk aanhangt als je de kracht van planten nooit eerder hebt waargenomen of onderzocht. Dit terloopse idee maakt dat je groen om je heen weinig tot geen waarde toekent, en zonder blikken of blozen verwaarloost.

Bij Upperbloom denken we hier heel anders over. Voor ons staat de plant symbool voor al het leven op aarde, inclusief dat van onszelf. Een plant past op het eerste, oppervlakkige gezicht misschien in het straatje van stilstaand meubilair, maar als je eens goed kijkt, vouwt er recht voor je ogen een nieuwe wereld open. Planten zijn niet eentonig en passief, maar zitten boordevol leven. Een plant is een fenomenaal organisme, waarbij zich elke dag weer een klein wonder afspeelt.

A plant is a gift that keeps on giving. Met enkel een beetje water en wat zonnestralen weet de plant zichzelf te ontwikkelen en verder te groeien. Omarm het bestaan van de plant, en laat het groen een verrijkende rol in jouw leven spelen.

Biophilic design in jouw omgeving.

Biophilic design, waarbij we middels design inspelen op natuur als levensbehoefte, is overal om je heen. Kijk maar eens goed: hoe beter je oplet, hoe meer stukjes natuur je ziet. Niet alleen buiten de urbane gebieden, maar ook binnen de stadsgrenzen. De omvang van het concept telt mee op zowel een kleine schaal, het geluk van elke dag een bakkie drinken op je relaxte groene balkon, als op een grote schaal, het verzorgen van een fitter leefklimaat in de hele stad.

Biophilic design heeft een relevante uitwerking op cruciale toekomstgerichte topics, zoals een betere temperatuurregulering op hete zomerdagen. De impact van biophilic design heeft een positieve invloed op alle wezens in de stad, zowel dier als mens. Daarom is kiezen voor groen zo belangrijk. Iedereen kan een bijdrage leveren: elke plant die je in of rondom je huis neerzet, telt mee. Van kamerplant in je interieur tot buitenplant op je balkon.

Hoe wij werken. Duurzaam en sociaal.

We doen binnen onze bedrijfsvoering ons best om van de wereld een mooiere plek te maken en hebben de missie om een zo groot mogelijke duurzame én maatschappelijke impact te creëren.

We hebben elk van onze partnerschappen geselecteerd op basis van hun hoge kwaliteitsnormen, eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame productiemethoden, die op één lijn staan met onze visie om een duurzame toekomst te ontwerpen.

Hoe wij produceren.

Ons assortiment wordt in Nederland en Duitsland geproduceerd, in nauwe samenwerking met onze partners. We hechten er belang aan om het productieproces in de buurt te hebben, om transportroutes kort te houden en onze ecologische voetafdruk als bedrijf te minimaliseren.

Hoe wij bijdragen.

Mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt helpen ons in de kas Pantar in Amsterdam. Zo creëren we werkgelegenheid voor wie het niet vanzelfsprekend is om aan een baan te komen. Upperbloom is door de gemeente Amsterdam geclassificeerd als sociale firma. Lees meer over sociaal ondernemen.

Onze service is circulair ingericht. We maximaliseren herbruikbaarheid en minimaliseren afvalproductie. We gebruiken recyclebare producten van een hoogwaardige kwaliteit, voor een lange levensduur.

Samen maken én houden we jouw balkon, terras of tuin groen met onze duurzame plantenwisselservice Re-plant. Planten die bij ons terugkomen, worden gecomposteerd, hergebruikt voor nieuwe plantensets of gedoneerd aan stichtingen en publieke organisaties voor een tweede leven. De binnenbakken gebruiken we opnieuw bij de volgende plantensets. Lees meer over duurzaamheid en innovatie.

Hoe wij groeien.

We maken gebruik van duizend jaar aan ervaring en vier generaties diep aan kennis uit ons netwerk van kwalitatieve Nederlandse kwekers die onze planten opkweken. De plantenarrangementen worden tot in detail samengesteld, getest en afgestemd, gericht op het gebruik op buitenruimtes in de stad.

Onze waarden.

Simpel is slim

We werken er altijd aan om dingen beter te maken, door ze eenvoudiger en praktischer te maken. Innovatie staat voorop.

Vernieuwende avonturiers

We zijn een nieuwe speler in een grote gevestigde markt, dus we moeten constant gebaande routes onderzoeken en doorbreken, om ons verder te ontwikkelen.

Respect voor alles en iedereen

Wie of wat je ook bent: iedereen in de Upperbloom-familie werkt lean, hyper-collaboratief en agile samen. De klant staat voorop en wordt gehoord, en verandering schuwen we niet.

Creatieve uitdagers

We beginnen altijd met ‘Waarom niet?’- en ‘Wat als?’-vragen, omdat een vleugje meedogenloze creativiteit de wereld soms behoorlijk kan veranderen.

Transparant en authentiek

We zijn transparant en authentiek tegenover onszelf en anderen, en we zetten de krachten en mogelijkheden waar we over beschikken in bij alles wat we uitvoeren.

Nieuwsgierigheid voorop

We laten ons leiden door nieuwsgierigheid, om op die manier innoverend te werken. Zo komen we verder en worden we beter in wat we doen. Geen constante, maar verandering en beweging.


Perfecte partners.

We hebben het geluk dat we sinds onze oprichting met enkele van de beste partners hebben kunnen samenwerken. Zonder ons sterke netwerk van supporters en mede-ontwikkelaars zou onze groei nooit mogelijk zijn geweest. We zijn om die reden erg dankbaar voor onze partnerschappen, waaronder Dragons’ Den-investeerder Shawn Harris.

Tijdens de begindagen van Upperbloom, evenals op een langdurige basis, ontvingen we welkome technische en financiële steun van instellingen die in ons geloven, en die vertrouwen hebben in de positieve impact die onze producten en services kunnen hebben op de samenleving.

We zijn ook bijzonder dankbaar voor de langdurige steun van onze investeerders, die niet alleen eenzelfde visie aanhangen, maar ook ruimschoots hun ervaring en expertise met ons hebben gedeeld, en ons op die manier bij alle stappen binnen onze groei hebben geholpen.

En jij.

Onze belangrijkste partners? Dat zijn onze klanten en fans, die ons elke dag weer inspireren. We hebben veel ups en downs meegemaakt tijdens onze reis, en we zouden niet in staat zijn geweest om het geloof in onze missie en visie vast te houden zonder de waardevolle band die we hebben met de Upperbloom-fans. Dankjewel.

Meer weten?

Winkelwagen

×

Je winkelwagen is leeg.

Winkel hier verder.

Subtotaal

Dit wil ik bestellen