Zakelijke klant? Bezoek onze website voor zakelijke klanten!

Meest gestelde vragen

Bezorging

Waar leveren jullie?

Wij leveren in heel Nederland en België, middels verzending per postbezorger. Je ontvangt je bestelling in een unieke Upperbloom doos. Wil je gebruikmaken van de balkonierservice, waarbij een van onze balkoniers jouw plantenbakken en plantensets bezorgt en voor je installeert? Dit is mogelijk in de gehele Randstad.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Je kunt uit twee bezorgopties kiezen:

Balkonierservice (beschikbaar in de Randstad). Kies voor deze verzendoptie en een van onze balkoniers zal jouw plantenbakken en plantensets bezorgen en voor je installeren. Meer gemak! Een van de balkoniers neemt binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op, om een bezorgmoment te plannen. Hierna zal de balkonier jouw bestelling bezorgen en installeren op je buitenplek. Of je nu op de begane grond of op tien hoog woont. Onze balkoniers komen overal.

Verzending per postbezorger (beschikbaar in heel Nederland en België). Je bestelling wordt per postpakket bezorgd in een unieke Upperbloom doos. De installatie verzorg je zelf. Je krijgt bericht van de bezorger over het precieze leveringsmoment.

Hoe snel wordt mijn bestelling geleverd?

We doen ons best om zo snel mogelijk langs te komen! Bij een bestelling met Smartbloom producten leveren we binnen 4 dagen. Bij een bestelling met Bigbloom producten leveren we binnen 7 dagen.

Wat zijn de verzendkosten?

Smartbloom producten:
Levering & installatie door balkonier
: €8,95 (alleen beschikbaar in de Randstad).
Levering door postbezorger: €14,95 (beschikbaar in heel Nederland en België).

Bigbloom producten:
Leveringsmoment en -bedrag: altijd op afspraak (afhankelijk van grootte bestelling en afstand).

Hoe werkt het ruilen of retourneren van producten?

Plantenbakken kun je gratis ruilen of retourneren binnen 14 dagen. Neem contact met ons op via 020 - 210 10 81 of info@upperbloom.nl als je hier gebruik van wilt maken. Planten(sets) kun je helaas niet ruilen of retourneren, in verband met een beperkte houdbaarheid.

Ik wil mijn bezorgmoment aanpassen, hoe doe ik dat?

Je kunt een bezorgmoment met de balkonierservice aanpassen tot 2 dagen voor de levering. Voorbeeld: als je bezorging op donderdag gepland staat, kun je deze tot en met dinsdag wijzigen. Bel of app 020 - 21 01 081, of stuur een e-mail naar info@upperbloom.nl met je huidige bezorgmoment - en we maken het in orde.

Is er onverhoopt een acute wijziging nodig in het bezorgmoment? Dan kun je ons het best even bellen of appen op 020 - 21 01 081: we komen er vast uit.
Bestellen

Moet ik zowel een plantenbak als een plantenset bestellen?

Als je voor het eerst bij Upperbloom bestelt, stop je zowel een plantenbak(ken) als bijbehorende planten in je mandje. Dit vormt een kant-en-klaar geheel! Onze producten passen perfect bij elkaar: zo gaan Smartbloom planten precies in de Smartbloom plantenbak. Zelf puzzelen en potgrond sjouwen is niet nodig.

Heb je al een plantenbak van Upperbloom thuis staan en wil je nieuwe planten bestellen? Stop bij je bestelling alleen de gewenste planten in je mandje: zo werkt een Re-plant plantenwissel.

Heb je een ander soort plantenbak? Dan heb je helaas geen baat bij onze losse planten. De binnenbakken van onze unieke plantensets passen namelijk precies in onze plantenbakken. Maar weggooien is natuurlijk zonde! Als je wilt, nemen wij je oude plantenbakken mee als je de balkonierservice selecteert bij je bestelling. We vullen deze met onze potgrond en mooie planten, om dit vervolgens te doneren bij de voedselbank. Hiermee maken we mensen met een kleine portemonnee blij met een groen balkon of terras.

Welke plantenbakken kan ik bestellen voor mijn balkon, terras of tuin?

We hebben verschillende soorten plantenbakken: Smartbloom en Bigbloom. Kies jouw favoriet, waarbij je bijbehorende planten bestelt. Alle plantenbakken hebben unieke eigenschappen. Altijd kennen ze een strakke en moderne look, en zijn ze voorzien van een innovatief watergeefsysteem om het onderhoud van planten zo makkelijk mogelijk te maken. De plantenbakken zijn UV- en vorstbestendig: krachtpatsers in elk seizoen.

Welke planten kan ik bestellen voor mijn balkon, terras of tuin?

We hebben verschillende kant-en-klare plantenarrangementen in ons assortiment, passend bij het seizoen. Van subtiel groen tot opvallende bloemen: er is voor ieder wat wils. Ontdek ook onze speciale planten voor de feestdagen en de kruidenset. Al onze planten zijn eenvoudig te verzorgen. Naast water geven hoef je niets te doen, want we leveren kwalitatieve planten van Nederlandse bodem met de juiste voeding voor optimale bloei.

Houd wel rekening met de situatie op jouw buitenplek: kijk altijd even bij de ideale omstandigheden op de productpagina. Samen met onze kwekers en plantenexperts ontwerpen we plantensets voor iedere buitenruimte. Mocht je een specifieke wens hebben: laat het ons weten.

Waar komen de plantenbakken vandaan?

Onze moderne plantenbakken worden gemaakt in Nederland en Duitsland, lekker dichtbij dus! We vinden het belangrijk om ons productieproces in de buurt te hebben.

Waar komen de plantensets vandaan?

De kwalitatieve buitenplanten van Nederlandse bodem komen direct uit onze kas, bij sociaal ontwikkelbedrijf Pantar in Amsterdam. Hier dragen meer dan honderd mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt met plezier bij aan het vullen, verzorgen en opkweken van de plantensets. Zo creëren we werkgelegenheid voor wie het niet vanzelfsprekend is om aan een baan te komen. We laten de planten direct opgroeien in onze plantenbakken. Zo zijn de planten goed geworteld en klaar om te bloeien zodra ze op jouw buitenplek arriveren!

Kan ik Upperbloom cadeau geven?

Leuk dat je Upperbloom cadeau wilt geven! Met een van onze cadeaubonnen kun je iemand verrassen. Hét ideale presentje, want van kwalitatief en mooi groen wordt iedereen blij. Onze digitale cadeaubon is ook goed geschikt als last-minute cadeau, en het tegoed is geldig voor ons gehele assortiment.

Ik heb geen cadeaucode, maar wel zin in een cadeau…

Jij bent bij het beste FAQ-onderdeel terechtgekomen! Gebruik bij je bestelling de cadeaucode: magiktocheencadeau - en we sturen je een leuke verrassing toe.
Plaatsing en onderhoud

Moet ik de plantenbakken en plantensets zelf installeren?

Dit ligt aan de verzendoptie die je kiest. Met de balkonierservice (beschikbaar in de Randstad) komt een van onze balkoniers jouw plantenbakken en planten bezorgen en voor je installeren. Je hoeft zelf niets te doen.

Met verzending per postbezorger verzorg je de installatie zelf. Dit is zo gepiept met het handige binnen- en buitenbaksysteem. Kom je er niet uit? Bel of app 020 - 21 01 081, of stuur een e-mail naar info@upperbloom.nl - we helpen je graag.

Hoe geniet ik het hele jaar door van een groene buitenplek?

Met onze innovatieve service en producten maken we het zo eenvoudig mogelijk om een groene buitenplek te hebben. Wij bieden het juiste materiaal, waarbij gemak voorop staat. Groene vingers zijn niet nodig en je bent er weinig tijd aan kwijt, maar het is wel belangrijk dat je de buitenplanten genoeg water geeft (lees bij de volgende vraag hoe dat werkt). Zo geniet je zo lang mogelijk van jouw mooie planten!

De planten groeien en floreren lang, maar vele bloeien ook weer uit of overleven het seizoen niet (soms door jou, soms door de natuur). Toe aan nieuwe planten? Maak eenvoudig gebruik van onze duurzame en innovatieve plantenwisselservice Re-plant. Samen maken én houden we jouw balkon, terras of tuin groen. Ruil je binnenbak met oude planten om voor een binnenbak met nieuwe planten. Zo hoef je niet eens naar de winkel voor nieuwe planten: we bezorgen ze gewoon bij je thuis.

Heb je het idee dat je planten te snel uitbloeien, maar geef je wel voldoende water? Neem dan contact met ons op: samen kijken we naar een passende oplossing.

Hoe werkt het water geven van mijn planten?

Het is belangrijk om je planten voldoende water te geven. Zorg dat het waterreservoir in de plantenbak gevuld blijft. Afhankelijk van het seizoen moet je het reservoir vaak of minder vaak vullen: ‘s zomers is dit sneller nodig dan ‘s winters. Via het reservoir komt het water direct terecht bij de wortels van de planten; geef dus geen water aan de bovenkant van de potgrond, dat is niet nodig. En verder: geen zorgen dat je planten omkomen in het water. Met de overloopschroef stroomt een teveel aan water vanzelf uit de bak. Ook handig bij regenval!

Een plant kan met ons intelligente bewateringssysteem steeds zo veel water opnemen als deze op dat moment nodig heeft – net zoals in de natuur. Zo lukt het altijd om precies genoeg water te geven: niet te veel, niet te weinig. De plant droogt niet uit, en ook stilstaand water vormt geen gevaar.

Onze plantenbakken hebben een waterstandmeter. In één oogopslag weet je of je de planten water moet geven of nog even niet. Pas als de meter op ‘min.’ staat, hebben je planten nieuw water nodig. Tot die tijd kun je achteroverleunen. Water geven doe je in een handomdraai met de aparte vulopening.

Geef je genoeg water, maar overleven de planten in jouw plantenbak het niet? Neem dan contact met ons op: samen kijken we naar een passende oplossing.

Moet ik mijn planten voeding geven?

Nee, dit is niet nodig. We leveren sterke planten met de juiste voeding voor optimale bloei. Onze plantenbakken worden gevuld met een laag PON. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van voedingsstoffen in de wortelzone van de plantenbak. Deze optimale verzorging bevordert een compacte, gelijkmatige doorworteling - met als resultaat sterke en gezonde planten, die minder vatbaar zijn voor plantenziekten.

Passen jullie plantenbakbeugels om mijn balkonreling?

We zijn er 99% zeker van dat we passende ophangbare plantenbakken voor jouw buitenplek hebben - ook voor brede relingen en balkons waar het hard waait. Kies voor onze premium plantenbak Smartbloom met beugels. We gebruiken een slim, bijna onzichtbaar ophangsysteem, voor een eenvoudige en stevige bevestiging. Hiermee kun je jouw Smartbloom plantenbak veilig ophangen, en blijft 'ie zelfs bij harde wind goed zitten.

Twijfel je? Neem contact met ons op! Of kies voor onze staande plantenbakken, bijvoorbeeld op een hoog rek of een laag rek.

Kan ik mijn hangende plantenbakken buitenboord hangen?

Wij adviseren om de hangende plantenbak binnenboord op te hangen (niet buitenboord). Dit in verband met het uitvoeren van het onderhoud aan de plantenbak, evenals risico's vanwege extreme weersituaties.
Re-plant plantenwisselservice

Waarom bieden jullie de Re-plant plantenwisselservice aan?

We vinden het zonde als groen vergaat op balkons en terrassen, en in tuinen. Toch gebeurt dit vaak: bloemen bloeien uit, de motivatie om iets nieuws te regelen ontbreekt. Hier komen we aan tegemoet, met onze service waarin gemak de hoofdrol speelt. Met Re-plant, onze duurzame plantenwisselservice, maken we het eenvoudig om het hele jaar lang te genieten van een groene buitenplek. Samen maken én houden we jouw buitenruimte groen. Het is een service die je nergens anders krijgt, waarbij circulariteit voorop staat.

Denkwerk, installatie en verzorging worden grotendeels voor jou gedaan: ideaal bij een gebrek aan groene vingers of weinig tijd. Zelf puzzelen en potgrond sjouwen is niet nodig, dankzij de perfecte match van onze planten en plantenbakken. Je hoeft niet naar de winkel voor nieuwe planten, we bezorgen ze gewoon bij je thuis. Onze balkoniers komen naar wens bij je langs voor de installatie: selecteer de balkonierservice bij je bestelling.

Wanneer kies ik voor een plantenwissel?

Jij kiest! Het hele jaar door kun je verschillende plantarrangementen bij ons bestellen, passend bij het seizoen. Bloembollen in de vroege lente, zomerbloeiers voor de warme maanden, winterharde en groenblijvende planten als het kwik daalt, én speciale planten voor de feestdagen. Zo kun je altijd genieten van een stralende, groene buitenplek.

Of je nu zelden of vaak nieuwe planten voor in de bijbehorende plantenbakken wilt: je kunt het helemaal zelf bepalen. Bestel je favoriete planten eenvoudig via onze site - bijvoorbeeld wanneer je huidige planten zijn uitgebloeid of wanneer je erop bent uitgekeken en toe bent aan iets nieuws. Je bijbehorende plantenbak kun je gewoon blijven gebruiken. Zo werkt een plantenwissel via Re-plant.

Smartbloom of Bigbloom: welk type plantenset kies ik bij de plantenwissel?

Dit ligt aan het type plantenbak dat je thuis al hebt staan. Let erop dat je het juiste, bijbehorende type selecteert, zodat de nieuwe plantenset precies past in je plantenbak. Twijfel je? Neem gerust even contact op.

Hoe werkt de plantenwissel ter plekke?

De binnenbak met de oude planten nemen we met de balkonierservice mee, en de binnenbak met de nieuwe planten plaatsen we in jouw Upperbloom plantenbak die je thuis al hebt staan. Het groen gaat direct in de plantenbak. Je buitenbak kan dus gewoon blijven hangen of staan: we hoeven alleen de binnenbak te vervangen.

Je kunt de nieuwe planten ook per postbezorger laten komen. Met deze optie installeer je de binnenbak met de plantenset zelf in de buitenbak: dit is zo gepiept met het handige binnen- en buitenbaksysteem.

Wat doen jullie met planten die worden opgehaald tijdens een plantenwissel?

We werken duurzaam. Planten die we met de balkonierservice ophalen tijdens een plantenwissel worden gecomposteerd, hergebruikt voor nieuwe plantensets of gedoneerd aan stichtingen en publieke organisaties voor een tweede leven. De binnenbakken gebruiken we opnieuw bij de volgende plantensets.Duurzaam en sociaal ondernemen

Is Upperbloom duurzaam?

Bij Upperbloom hebben we duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan. We doen binnen onze bedrijfsvoering ons best om van de wereld een mooiere plek te maken. Met onze moderne producten vergroenen we de wereld. Onze plantenbakken en bijbehorende planten kennen een doordacht design, om het onderhouden van het groen zo eenvoudig mogelijk te maken en het groen zo lang mogelijk in leven te houden.

We maximaliseren herbruikbaarheid en minimaliseren afvalproductie. We gebruiken recyclebare producten van een hoogwaardige kwaliteit, voor een lange levensduur. Onze plantenbakken zijn gemaakt van de meest schone plasticvariant polypropyleen (PP), cortenstaal of staal met een dubbele premium coating, en zijn volledig recyclebaar. Daarnaast is de binnenbak gemaakt van 100% gerecycled plastic. Onze kwalitatieve planten van Nederlandse bodem groeien we in onze plantenbakken op en voorzien we van passende voeding. Transportroutes houden we zo kort mogelijk, door ons productieproces in de buurt te hebben (in Nederland en Duitsland) en een unieke balkonierservice aan te bieden voor levering en installatie.

Met Re-plant richten we onze service circulair in. Planten die bij ons terugkomen na een Re-plant plantenwissel worden gecomposteerd, hergebruikt voor nieuwe plantensets of gedoneerd aan stichtingen en publieke organisaties voor een tweede leven. De binnenbakken gebruiken we opnieuw bij de volgende plantensets.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees meer over duurzaamheid en innovatie. Heb je nog meer vragen? Neem dan gerust contact op.

Is Upperbloom een sociale onderneming?

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren binnen onze bedrijfsvoering, door maatschappelijke impact te creëren. Sinds 2020 werken we samen met sociaal ontwikkelbedrijf Pantar in Amsterdam-West. Hier hebben we een eigen kas, waar meer dan honderd mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt met plezier bijdragen aan het vullen, verzorgen en opkweken van onze plantensets. Ook het magazijn wordt samen met Pantar beheerd. Zo creëren we werkgelegenheid voor wie het niet vanzelfsprekend is om aan een baan te komen.

De medewerkers van Pantar worden tevens betrokken bij de werkzaamheden buiten de kas. Zo gaan de medewerkers mee op pad met onze balkoniers, die de plantenbakken en planten installeren op de buitenplekken. Dit biedt de mogelijkheid om medewerkers op te leiden tot balkonier: het ontwikkelen van nieuwe skills staat voorop.

Daarnaast zetten we ons actief in om mensen te motiveren om ons bij Pantar te gaan helpen in de kas of om bij te springen bij de werkzaamheden buiten de kas. Hiermee willen we een wisselwerking creëren, die onze samenwerking met Pantar nog meer impact toekent.

Pantar is het grootste sociaal ontwikkelbedrijf in de regio Amsterdam, met dertig jaar ervaring gespecialiseerd in begeleiding en ontwikkeling. Pantar is een kleurrijke en diverse organisatie waar wordt gewerkt met plezier, voldoening en bevlogenheid. Hier komen de medewerkers tot bloei.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees meer over sociaal ondernemen. Heb je nog meer vragen? Neem dan gerust contact op.Staat jouw vraag hier niet bij?

Bel of app 020 - 21 01 081, of stuur een e-mail naar info@upperbloom.nl.
We horen graag van je!

Winkelwagen

×

Je winkelwagen is leeg.

Winkel hier verder.

Subtotaal

Dit wil ik bestellen