Ontdek onze nieuwe herfst collectie.
bekijk nu hier

Onze plantenbakken

Premium plantenbakken, speciaal ontworpen voor jouw buitenplek.

De Upperbloom plantenbakken voor je balkon, terras of tuin zijn bekroond met de Red Dot Design Award. Ze worden in Duitsland gemaakt, lekker dichtbij dus! Verder haal je met Upperbloom 100% recyclebare plantenbakken naar je buitenplek. We maken de bakken van polypropyleen (PP), de meest schone variant van plastic. Om het plaatje compleet te maken zijn de binnenbakken gemaakt van volledig gerecycled plastic.

Afmetingen plantenbakken

50 cm breed / 20 cm hoog / 20 cm diep

Wat we echt zonde vinden? Plastic plantenbakken die niet gebruikt worden. Daarom huur je bij Upperbloom jouw plantenbakken en zorgen wij ervoor dat er altijd mooie planten in staan. Goed voor de plantenbak, voor jou én voor de wereld.

Wat is er dan zo bijzonder aan deze plantenbakken?

Met je Upperbloom abonnement huur je plantenbakken met een strakke, moderne look. Weinig poespas, passend bij elk balkon. Je hebt drie designs om uit te kiezen: plantenbak hangend, staand hoog of staand laag. Bepaal wat het beste past op jouw terras of balkon. Combineren mag! De basis is altijd hetzelfde: de Upperbloom plantenbak.

Het bewateringssysteem in onze plantenbakken werkt net zoals in de natuur. Bij regenval kan het overtollige water weglopen via de overloop-bodemschroef. In de watervulschacht met bijbehorende watermeter kunnen water en mest worden bijgevuld.

Water gaat direct naar de wortels van de planten. Zo geef je nooit meer te veel of te weinig water én gaat het vullen een stuk sneller. Naast de potgrond vind je in de bakken een PON-laag: de ideale buffer voor water, voedingsstoffen en mest. PON bestaat uit hoogwaardige, minerale gesteenten die vrij zijn van verontreinigende en schadelijke stoffen. Dit zorgt voor de perfecte water/lucht-verhouding voor planten (45% water - 55% lucht), die de vatbaarheid voor plantenziekten sterk vermindert.

Past deze plantenbak ook aan mijn reling?

We zijn er 99% zeker van dat we jouw plantenset op jouw balkon kunnen installeren. Onze balkoniers weten altijd raad, welk type reling je ook hebt. Daarnaast is het goed om te weten dat we de plantenbakken 100% safe achterlaten. Onze plantenbakbeugels bestaan bijvoorbeeld uit een lus-mechanisme, zodat de plantenbak altijd vast blijft zitten aan de reling. Heb je een solide reling en kan daar geen lus doorheen, dan hebben we een alternatieve sterke beugel.

De plantenbakken op een standaard hebben hier geen last van: die staan op zichzelf, lekker makkelijk!

Enthousiast? Je kunt eenvoudig de Upperbloom plantenservice bestellen: stel je eigen set samen, bestaande uit zowel de bakken als de planten. Maak een féést van je buitenplek!

→ bestel de plantenservice

Kenmerken

Net als in de natuur. Zo werkt het bewateringssysteem.

Watermeter

Geen stilstaand water, geen droogte: op de watermeter is in één oogopslag te zien of de planten water nodig hebben.

Watervulschacht

Hier kan makkelijk water en mest worden bijgevuld. Water gaat direct naar de wortels van de planten. Het vullen gaat zo ook een stuk sneller!

PON-laag

Fungeert als drainagelaag en doseert de watertoevoer naar de plant. PON is bovendien een water-, voedingsstoffen- en mestbuffer.

Scheidingsbodem

Vormt het waterreservoir (3 liter) in de bodem van de plantenbak.

Regenwater-overloop

Bij een teveel aan water door regenval kan het overtollige water weglopen via de overloop-bodemschroef.

UV- en vorstbestendig

Welk seizoen het ook is, jouw plantenbak behoudt sterkte, vorm en kleur.

100% recyclebaar

Onze plantenbakken zijn gemaakt van de meest schone plasticvariant polypropyleen (PP), die volledig recyclebaar is. Daarnaast is de binnenbak gemaakt van 100% gerecycled plastic.