Ontdek onze nieuwe herfst collectie.
bekijk nu hier

De mooiste planten op je balkon? 4 tips!

Groen, groener, groenst. Met de mooiste bloemen ga je voor een balkon vol geuren en kleuren. Zo’n visueel tafereel maakt je het hele jaar door vrolijk. Ja, dat lees je goed: met de juiste selectie geniet je in elk seizoen van die levendigheid. Waar moet je op letten om de mooiste balkonplanten in huis te halen? We delen onze tips!

Plantenbak sub

1. Samenstelling van jouw balkonplanten

Laat het oog genieten met balkonplanten in de looks die jij het fraaist vindt. Gelukkig ligt de botanische wereld aan je voeten, met alle planten voor het balkon die er te vinden zijn. Kies je lievelingskleuren uit. Bedenk welke vormen, groottes en hoogtes je aanstaan. Combineren mag, voor een terras of balkon boordevol spektakel.

Let wel: per seizoen verschilt die ideale plantensamenstelling. Met uitzondering van vaste planten op je balkon is het slim om de juiste balkonplantjes door het jaar heen af te wisselen. Van vorstbestendige balkonplanten in de winter tot juist mediterrane balkonbloemen in de zomer – je hebt meer dan genoeg om uit te kiezen.

Terras upperbloom1
Sierplanten, kruiden, groenten, bollen, geurende planten: bijna alles kan goed groeien op jouw balkon.

2. Van balkonplanten in de zon tot een plek in de schaduw: afstemmen maar!

Om optimaal naar de wensen van je balkonplanten te luisteren, is het slim om de juiste bloemen voor jouw balkonsituatie te kiezen. Het maakt voor je planten namelijk nogal een verschil of je balkon in de zon of in de schaduw staat. Heb je het grootste deel van de dag de zon op je balkon? Dan heb je baat bij balkonplanten die gek zijn op die warme stralen! Om je een idee te geven: de roos, geranium, blauwe madelief en lavendel zijn balkonplanten die goed tegen de zon kunnen. Ze shinen op hun best als ze lekker veel zonlicht krijgen!

Heb je juist een schaduwrijk balkon op het noorden? Dan zijn balkonplanten voor schaduw een beter idee. De hortensia, fuchsia, begonia en het vlijtig liesje zijn doorzetters die ook zonder zonnestralen vol leven blijven. Sterker nog: op een terras in de schaduw komen deze planten helemaal tot hun recht. Zo kan het directe zonlicht de bladeren niet beschadigen. Goed nieuws dus! Voor elk balkontype zijn er perfect passende planten en bloemen te vinden.

Leestip! Floral designer Modeste Herwig vertelt, alles over bloemen, planten en combinaties.

Demo 1 set
Met de plantenwissels van Upperbloom heb je het héle jaar een groen balkon.

3. Sterke bollen en planten op je balkon

Sterke planten blijven het langst leven op je balkon. Daarom kun je maar beter kiezen voor kwaliteit. Ook de versheid van je balkonbloemen telt mee. Hoe jonger ze zijn, hoe langer ze meegaan. Je kunt zelfs bollen planten: zo zijn ze nog in de groei op je balkon of terras. Pak die verandering mee van planten in de dop! Groen van Nederlandse bodem behoort tot de beste planten voor je balkon, als we het hebben over de stevigheid en de versheid.

4. Mooie én makkelijke planten op jouw balkon met de Upperbloom service

Of we het nog beter kunnen maken? Ja! Upperbloom neemt jou het werk uit handen. Met ons voordelige plantenabonnement heb je het hele jaar door de mooiste bloemen en planten op je balkon of terras, van Hollandse bodem. Onze balkonplantensets worden zorgvuldig samengesteld door onze floral designers, plantenexperts en kwekers. Passend bij de trends en de seizoenen. Afgestemd op jouw balkonsituatie.