Zakelijke klant? Bezoek onze website voor zakelijke klanten!

Categorieën

28x De mooiste zomerbloeiers, voor een balkon of tuin vol leven

28x De mooiste zomerbloeiers, voor een balkon of tuin vol leven - Upperbloom

In de zomer komen de meeste buitenplanten tot bloei. Zorg daarom voor veel planten op je balkon of terras, of in de tuin! Maar welke planten en bloemen kun je nu het best kiezen? Welke bloemen bloeien de hele zomer lang? In het walhalla van planten heb je een héleboel om uit te kiezen. Maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Met deze tips voor de beste zomerbloeiers helpen we je op weg - van bekende tot onbekende bloem.

1. Vergeet-mij-nietje

De naam vergeet-mij-nietje doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Dit is dan ook een van de bekendste zomerbloeiers, met een bloeiperiode van april tot juli. De bloemetjes met een geel hart kleuren prachtig zachtblauw, en soms roze of wit. De heldergroene bladeren maken het plaatje compleet. Van nature groeit het vergeet-mij-nietje meestal in de bossen, maar ook op jouw buitenplek staat ‘ie beeldig.

Zoek je nog mooie zomerbloeiers? Bij Upperbloom kun je in de zomer terecht voor de fraaiste bloemen mét bijbehorende plantenbak. Kleurrijke vergeet-mij-nietjes plaatsen we samen met bijvoorbeeld blaassilene en beemdooievaarsbek - en zo zijn er nog veel meer combinaties in ons assortiment. Je bent in één keer klaar om de zomer te vieren.

Groene vingers zijn niet nodig, want we maken de plantenverzorging heel eenvoudig. Zo zit er een groot waterreservoir in de plantenbak. Onze floral designers bedenken de complete sets met verschillende makkelijke zomerbloemen voor je.

Is de zomer voorbij? Met onze duurzame plantenwisselservice Re-plant ruil je je bloemen snel om voor herfstbloeiers. Wij geven jouw oude planten een tweede leven, bijvoorbeeld door ze te doneren aan stichtingen en publieke organisaties.

2. Geranium

Nog zo’n bekende zomertopper? De geranium, ook wel bekend als ooievaarsbek. Met een plekje in de zon maak je deze plant blij, maar ook in de halfschaduw komt ‘ie goed tot recht. De bloemen bloeien de hele zomer tussen juni en september - met een geaderd blad in wit, roze, paars of blauw. Helemaal geen straf zo, achter de geraniums zitten.

3. Petunia

Snelle groeiers zijn er ‘s zomers ook absoluut te vinden, zoals de petunia. Lang bloeit deze bloem ook nog eens: met een beetje geluk van het vroege voorjaar tot de eerste vorst. Qua kleuren heb je genoeg om uit te kiezen bij deze soort: paars, roze, geel of wit bijvoorbeeld. Een absolute favoriet.

Kies voor gemak.

Vind je het lastig om zelf een stralende combinatie te maken van zomerbloeiers? Snappen we. Daarom nemen we bij Upperbloom het werk voor je uit handen. Stel jouw complete set samen, bestaande uit mooie zomerbloeiers in een bijbehorende plantenbak. Zo gepiept: eenvoudiger kan het niet! We combineren klassiekers en onbekendere planten, en leveren het groen kant-en-klaar bij je thuis. Je hoeft niet meer zelf in de weer met schep en potgrond. Zorgeloos genieten!

4. Vingerhoedskruid

Een bijzondere naam met een even unieke look: vingerhoedskruid! Ook bijen en hommels zijn er dol op, mocht je deze naar je buitenplek willen lokken. Aan de sterke stengels groeien trossen met bloemen, die doen denken aan vingerhoedjes. De kleur? Opvallend roze, met soms een vleugje wit.

5. Steenraket

Met een balkon of tuin op het zuiden is steenraket een goede keuze. Te herkennen aan de lilakleurige, kruisvormige bloemen, met een bloeitijd van mei tot september. Je kunt ‘m inzetten als muurbloem, maar ook ‘los’ doet ‘ie het goed.

6. Roos

De roos, de bloem van de liefde! Fraai in een boeket, maar net zo mooi en kleurrijk op je buitenplek. De beste rozen kunnen bloeien van mei tot september. Kies voor zogenoemde doorbloeiende rozensoorten, zoals Rosa Rose Meilove of Bonica. Maar ook grootbloemige rozen zijn een aanrader, met prachtige bloemen die direct in het oog springen. En selecteer de kleur die jij het mooist vindt: van klassiek rood tot fleurig blauw.

7. IJzerhard

Een geliefde borderplant is ijzerhard: eenvoudig te verzorgen en snelgroeiend. In de oudheid is de plant ontdekt als middel tegen uiteenlopende kwalen. Zo werd de plant gebruikt bij de verzorging van wonden door ijzeren wapens. Daar heeft ‘ie z’n naam aan te danken. In juli en augustus bloeit de zomerplant, met lilakleurige bloemen.

8. Elfenspoor

Elfenspoor is een ideale zomerbloeier voor een plantenpot. De plant groeit weelderig en bossig in subtiele kleuren zoals snoeproze of zachtoranje, maar wordt niet heel hoog. Elfenspoor bloeit tussen mei en september, en staat het liefst in de zon.

9. Vlinderstruik

De naam doet het al vermoeden: de vlinderstruik trekt vlinders aan! Dat niet alleen, de bloeiende struik is ook een plaatje om naar te kijken. De sierlijke, lange trossen in paars, roze of wit vallen namelijk lekker op!

10. Blaassilene

Uiteraard zijn er ook subtiele zomerbloeiers te vinden, zoals de blaassilene in wit en zachtroze. Alhoewel, als je goed kijkt, gaat het toch om een bijzondere bloem. De bloemkelk lijkt opgeblazen: hier komt de naam vandaan. De kelk heeft veel nerven, die onderling zijn verbonden. Buiten de kelk groeien sierlijke kroonbladen. Nachtvlinders, hommels en bijen komen graag op de plant af.

Tip zomerbloeiers: let op de standplaats!

Het zal sommige bloemen of planten weinig uitmaken, maar de meeste soorten hebben toch zeker een voorkeur qua standplaats. Zon, half-zon of schaduw - ga na of de zomerbloeiers die je wilt kiezen goed bij jouw buitenplek passen. In de juiste omgeving groeien en bloeien ze het mooist.

11. Zonnehoed

Het zit al in de naam: de zonnehoed is hartstikke zomers. In juli begint ‘ie met bloeien, wat vaak wel tot ver in september duurt. Beeldig is ‘ie dus ook nog in de nazomer, met bloemen in roze, rood, oranje, geel en wit. De bloemhoofden met iets daaronder de bloemblaadjes lijken met een beetje fantasie net op een klein zonnehoedje - een grappig aanzicht.

12. Geel walstro

Geel is uiteraard ook een zomerkleur ten top! Met geel walstro haal je deze knalkleur naar je balkon of tuin toe. Niet alleen de kleur van de pluimen met daaraan stervormige bloemetjes valt op, maar ook de sterke honinggeur. Insecten zoals de kever komen er graag op af. Tussen juni en oktober bloeit ‘ie.

13. Leeuwenbek

Heb je een balkon, tuin of terras in de volle zon? Dan is de leeuwenbek zéker een must-have. Deze populaire tuinplant is er te vinden in allerlei kleuren, en geeft tevens een subtiele geur af. Dat blijft bijen en hommels ook niet onopgemerkt. De leeuwenbek bloeit lang: tussen juni en oktober.

14. Lampenpoetser

In mediterrane gebieden zoals Spanje kom je ‘m vaak tegen: de lampenpoetser, meestal met opvallende rode pluimen in een borstelvorm. Een eyecatcher is het absoluut, dankzij de felle kleur. De pluimen blijven zitten tussen mei en augustus: elke keer weer een feestje om naar te kijken.

15. Klokjesbloem

Een paarsblauwe gloed creëren? Dat doe je met de klokjesbloem. De plant is een lage groeier, maar trekt toch zeker de aandacht. Tussen juni en augustus bloeien er een heleboel stervormige bloemetjes aan: mooi in een border of plantenbak, of als bodembedekker.

16. Huzarenknoop

Zonnebloemen in eigen tuin plaatsen is misschien wat intens, maar met de huzarenknoop kom je aardig in de buurt. De gele bloemetjes met een donker hart van deze bodembedekker, bloeiend tussen mei en september, lijken er namelijk op. Maar dan in miniformaat! Daar heb je vast nog een plekje voor vrij. Leuk: in een hangbak groeit ‘ie fijntjes naar beneden toe.

17. Slaapmutsje

Het slaapmutsje, ofwel de goudpapaver, kom je doorgaans tegen in oranje of gele tinten. In de Verenigde Staten is ‘ie geliefd: het is de nationale bloem van de staat Californië. Tussen juni en september bloeit de plant, met name op een zonnige plek. Is het weer buiten somber? Dan zal de plant de broos-ogende bloemen tijdelijk sluiten. Ook ‘s nachts gebeurt dit: de reden dat we de naam slaapmutsje gebruiken.

Tip bloemen: snoei of knip uitgebloeide bloemetjes weg.

Sommige zomerbloeiers groeien flink hard. Houd de boel een beetje bij. Bloemetje uitgebloeid? Knip ‘m gerust weg, zodat de energie naar de nieuwe bloemen gaat. En als de plant of bloem te groot groeit, kun je ‘m altijd even snoeien.

18. Goudsbloem

Nog zo’n mooie oranjekleurige sierbloem, die bloeit van juni tot oktober: de goudsbloem. Perfect voor een vrolijke, zomerse tuininrichting. Moment van verveling? De vorm van de bloem maakt ‘m goed geschikt voor een ouderwets spelletje ‘ze houdt van me, ze houdt niet van me’. Je kunt ‘m tevens eten: decoreer je salades ermee.

19. Beemdooievaarsbek

We geven toe: we spelen een beetje vals. De ooievaarsbek (geranium) hebben we bovenaan deze tiplijst natuurlijk al genoemd. Maar de beemdooievaarsbek verdient absoluut een extra momentje van aandacht. Geniet in juni en juli van de paarsblauwe (of soms roze of witte) bloemetjes, waar ook vlinders en bijen gek op zijn. Als je uitgebloeide bloemen op tijd weghaalt, kan de plant in het najaar zelfs een tweede keer bloeien!

20. Tandzaad

Tandzaad kent doorgaans een zachtgele of witte kleur, met een bloei in juli en augustus. Met name in een zonnige tuin komt deze plant tot recht. Tandzaad is eenvoudig te combineren, als borderplant bijvoorbeeld.

21. Siererwt

Bij een siererwt denk je waarschijnlijk direct aan erwten aan een steel, maar het draait hier juist om kleurrijke bloemen, in paars, roze of wit. Pronkerwt wordt de plant ook wel genoemd - en een pronkstuk is ‘ie zeker tussen juni en september. Een ware klimplant, die de hoogte op zoekt.

22. Bacopa

Hangend naar beneden of juist groeiend in de breedte: je kunt veel kanten op met een bacopa. Compact en toch rijkbloeiend, wat ‘m zo populair maakt. Tussen mei en oktober siert een overvloed aan bloemen je buitenplek in paars, roze, blauw of wit.

23. Passiebloem

Wil je genieten van écht bijzondere bloemen in je tuin of op je balkon? Dan is de passiebloem een uitgelezen keuze. Deze exotische klimplant geeft bloemen in paars, roze, blauw en wit. De bloemblaadjes staan prachtig wijd, en vormen een kunstwerk samen met de zichtbare stampers. En dan is het ook nog eens een langbloeier: van juni tot soms maar liefst november!

Leestip! In elk seizoen zijn er bijpassende planten. Ontdek ook: de mooiste voorjaarsbloeiers.

24. Waaierbloem

Sober en stijlvol, zo kun je de waaierbloem het best omschrijven. De plant, misschien beter bekend als Scaevola, is vernoemd naar Mucius Scaevola: een legendarische Romeinse jongeling die zijn hand in het vuur stak voor het geloof. Nou, die plant heeft dus iets te bewijzen. De kruidige plant bloeit tussen mei en oktober, met paarse bloemen die breed spreiden.

25. Rozemarijn

Begin je eigen kruidentuintje, want ook kruiden groeien ‘s zomers als kool op een buitenplek in het zonnetje. Rozemarijn is een zonaanbidder die het liefst op een droge en beschutte plaats staat. Stukje afgeknipt? Stop ‘m heerlijk bij je drankje, salade, soep of barbecuegerecht. Ook de blauwe bloemetjes zijn eetbaar, die je in de bloeitijd tussen maart en juni aan de plant vindt.

26. Tijm

Nog zo’n heerlijk kruid: tijm. Sterk aromatisch, en daarom zo geliefd in pasta’s of bij kaas. Ook als aanzicht op je buitenplek maakt tijm je gelukkig, met de subtiele groei en dus een heerlijke geur. In mei en juni bloeit tijm, met bloemetjes in lila, roze of wit.

Tip kruiden: geef niet te veel water!

De meeste kruidenplanten gaan dood door verdrinking. Uitdrogen doen ze niet zo snel in goede grond. Maar geef dus absoluut niet te veel water! Wist je dat je bij Upperbloom ‘s zomers ook verse kruidenplanten vindt? Wel zo makkelijk, want je haalt een complete set aan kruiden in huis. Inclusief bijpassende plantenbak met waterreservoir, zodat de kruiden precies zoveel water kunnen opnemen als nodig is. Ga naar ons assortiment.

27. Oregano

Een laatste kruidentip: oregano. De blaadjes kun je regelmatig plukken uit je kruidentuin. Ze kennen een sterke en kruidige smaak, die je veel terugvindt in de Italiaanse keuken. Lekker op je pizza - uit de steenoven in de tuin natuurlijk! Oregano kan tevens bloeien: tussen juli en september geniet je van roze bloemetjes.

28. Aardbeien

Uiteraard kun je ‘s zomers verschillende groente- en fruitsoorten laten groeien op je buitenplek. Maar de ruimte of tijd voor een moestuin heeft niet iedereen. Wil je toch genieten van een kleine eigen oogst? Verwezenlijk dan onze laatste tip: zet een aardbeienplant neer op een zonnige plek. Dit is een sterke plant met een vrij grote overlevingskans. Zo smikkel je op de warme dagen van heerlijk verse aardbeien. Niet verkeerd.

Wat is Upperbloom? Maak kennis!

Groen maakt gelukkig. Wij maken het voor iedereen in de stad mogelijk om te genieten van een groene oase. Klein of groot, op de begane grond of vijf hoog. Onze innovatieve plantenbakken en bijbehorende planten voor balkon, terras of tuin vereisen geen groene vingers. Gemak staat voorop. We nemen het (denk)werk graag voor je uit handen. We ontwikkelen alle plantenarrangementen samen met onze floral designers, plantenexperts en kwekers. Altijd passend bij het seizoen.

Bestellen doe je gewoon vanuit je luie (tuin)stoel. Het groen wordt bij je thuisgebracht, en naar wens zelfs op je buitenplek geïnstalleerd door onze balkoniers. Je hoeft nooit meer zelf met zware zakken tuinaarde aan de gang. Ook het passen en meten met potmaten is verleden tijd.

Met Re-plant richten we onze service duurzaam in. Jij geniet na een Re-plant plantenwissel van nieuwe planten op je buitenplek - nooit meer dorre bladeren en uitgebloeide bloemen! Wij geven jouw oude planten een tweede leven.

Onze kwalitatieve buitenplanten van Nederlandse bodem komen direct uit onze kas bij sociaal ontwikkelbedrijf Pantar in Amsterdam. Hier dragen meer dan honderd mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt met plezier bij aan het vullen, verzorgen en opkweken van de planten voor jouw buitenplek. Zo creëren we werkgelegenheid voor wie het niet vanzelfsprekend is om aan een baan te komen.

Samen maken we van de wereld een mooiere plek, met meer gemak, meer groen en minder afval.


Deel

Blijf lezen

Winkelwagen

×

Je winkelwagen is leeg.

Winkel hier verder.

Subtotaal

Dit wil ik bestellen