Zakelijke klant? Bezoek onze website voor zakelijke klanten!

Categorieën

#balconystories | Farrah: ‘Er mag meer groen om ons heen!’

#balconystories | Farrah: ‘Er mag meer groen om ons heen!’ - Upperbloom

Wie zijn de mensen die hun terras, balkon of tuin hebben gepolijst met ons levendige groen? In balconystories delen Upperbloom-fans hun verhaal. Ontmoet Farrah: al sinds het voorjaar van 2020 blij met de Upperbloom planten en plantenbakken op haar mooie balkon in de Houthavens in Amsterdam. Wat is haar favoriete balkonmoment? En welke rol speelt groen in haar leven?


Hi Farrah, stel jezelf eens voor!

‘Hoi, ik ben Farrah. Dertig jaar, wonend in de Houthavens in Amsterdam met mijn vriend en twee kinderen. De oudste is bijna drie jaar, de jongste zeven maanden. Ik zorg met alle liefde voor ze!’

Wat betekent wonen in de stad voor jou?

‘Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, dus ik weet niet beter! Ik vind het heel leuk om in de stad te wonen, er is altijd reuring en veel te beleven. Over een jaar willen we misschien wel gaan oriënteren om wat verder buiten de stad te gaan wonen. Puur voor de rust, en voor een grotere tuin. Maar tot die tijd ben ik blij met mijn balkon, waar de kinderen ook buiten kunnen spelen.’

upperbloom plantenbak balkon

Hoe ziet jouw balkon eruit?

‘Op mijn balkon zijn er veel verschillende weersomstandigheden. De ene keer is er veel wind, dan is er weer volop zon. Voordat ik de Upperbloom plantenbakken en planten had, was het er helemaal kaal. Nu word ik blij als ik een blik naar buiten werp: ik kijk naar groen! En ondanks de verschillen qua weer groeien de planten hier goed, of ze nu meer in de schaduw of in de zon staan. De plantenbakken passen ook goed bij de stijl van de buurt: industrieel en mooi in antraciet.’

Heb je een favoriet balkonmoment?

‘Het liefst zit ik in de zon op mijn balkon, op de buitenbank die er staat. We hebben hier bijna de hele dag zon! Achter me hangen de leuke plantenbakken op het balkon, als een oase van groen. Ik kijk er ook graag binnenshuis op uit, ’s ochtends aan de ontbijttafel.’

Meer Upperbloom-fans ontmoeten? Check ook: balconystories | Damian, met zijn kleine balkon in hartje Amsterdam.


upperbloom balkon groen

Vind je het belangrijk om groen om je heen te hebben?

‘Ja! Het geeft me het gevoel dat ik ook in de stad een beetje natuur om me heen heb. Het brengt rust en reinheid. Hier in de Houthavens is nog niet zoveel groen in de wijk. Dat maakt het des te leuker om een groen balkon te hebben! We houden de buurt mooi door de balkons goed bij te houden. Ik vind dat de stad nog wel wat groener kan. Als je het vergelijkt met Singapore bijvoorbeeld, daar is het heel anders: het groen in de stad is daar helemaal ontwikkeld. In dat opzicht lopen we hier een beetje achter: er mag meer groen om ons heen. Dat is alleen maar goed, voor je gemoedstoestand bijvoorbeeld.’

Leestip! We schreven in onze journal al eerder over het bijzondere groen in Singapore, in deze tekst over biophilic design in de stad - groen is overal om je heen.

Denk je dat een groen balkon aan dat gevoel kan bijdragen?

‘Zeker weten. Toen de Upperbloom planten hier door jullie werden geïnstalleerd, dacht ik: yes, eindelijk planten! We woonden hier al bijna twee jaar en het was zo leeg op het balkon. Ik wilde groen en zat er steeds tegenaan te hikken: hoe ga ik dat doen? Wie gaat het onderhouden? Dat resulteerde in een kaal balkon, omdat ik er eigenlijk te lui voor was. Totdat ik Upperbloom tegenkwam, in het voorjaar van 2020. Ik dacht: niet twijfelen, gewoon doen! Het werkt zo makkelijk: jullie bezorgen de plantenbakken en het groen, en stellen voor mij de mooiste plantenarrangementen samen. En sinds de balkonplanten er zijn, ben ik heel happy met mijn groene uitzicht!’

upperbloom houthavens balkon


Wat denk je over Upperbloom?

‘Ik ben zeker tevreden. Ik heb nu twee plantensets gehad: de zomer- en de wintervariant. Ze doen het allebei goed op mijn balkon en groeien mooi. Ik heb niet zulke groene vingers: dat maakt de kant-en-klare planten en plantenbakken voor het balkon voor mij de ideale oplossing. De plantenbakken zijn mooi, de planten worden voor me geïnstalleerd door de balkoniers en met de watermeter zie ik wanneer ik de planten weer moet verzorgen.

Ik vind de prijs-kwaliteitverhouding ook erg goed. Eerder had ik een abonnement op cosmetica, dat ik heb ingewisseld voor het groen. Met planten ben ik toch blijer! En ik heb eens uitgerekend of ik goedkoper uit zou zijn als ik zelf een plantenset zou samenstellen, met het groen en de potgrond erbij. Toen kwam ik erachter dat Upperbloom eigenlijk goedkoper is, en ook nog eens makkelijker en mooier dan wanneer ik het zelf zou doen. Ten slotte vind ik de service betrouwbaar en de balkoniers vriendelijk: ik weet dat ik op jullie kan rekenen!’

balcony stories upperbloom

Wat is Upperbloom? Maak kennis!

Groen maakt gelukkig. Wij maken het voor iedereen in de stad mogelijk om te genieten van een groene oase. Klein of groot, op de begane grond of vijf hoog. Onze innovatieve plantenbakken en bijbehorende planten voor balkon, terras of tuin vereisen geen groene vingers. Gemak staat voorop. We nemen het (denk)werk graag voor je uit handen. We ontwikkelen alle plantenarrangementen samen met onze floral designers, plantenexperts en kwekers. Altijd passend bij het seizoen.

Bestellen doe je gewoon vanuit je luie (tuin)stoel. Het groen wordt bij je thuisgebracht, en naar wens zelfs op je buitenplek geïnstalleerd door onze balkoniers. Je hoeft nooit meer zelf met zware zakken tuinaarde aan de gang. Ook het passen en meten met potmaten is verleden tijd.

Met Re-plant richten we onze service duurzaam in. Jij geniet na een Re-plant plantenwissel van nieuwe planten op je buitenplek - nooit meer dorre bladeren en uitgebloeide bloemen! Wij geven jouw oude planten een tweede leven.

Onze kwalitatieve buitenplanten van Nederlandse bodem komen direct uit onze kas bij sociaal ontwikkelbedrijf Pantar in Amsterdam. Hier dragen meer dan honderd mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt met plezier bij aan het vullen, verzorgen en opkweken van de planten voor jouw buitenplek. Zo creëren we werkgelegenheid voor wie het niet vanzelfsprekend is om aan een baan te komen.

Samen maken we van de wereld een mooiere plek, met meer gemak, meer groen en minder afval.


Deel

Blijf lezen

Winkelwagen

×

Je winkelwagen is leeg.

Winkel hier verder.

Subtotaal

Dit wil ik bestellen