Nu: gratis kerstkrans vanaf €100 | Gratis verzending vanaf €150

Categorieën

#balconystories | Damian: ‘Groen maakt de stad uitnodigender!’

Upperbloom balcony stories
Wie zijn de mensen die hun terras, balkon of tuin hebben gepolijst met ons levendige groen? In balconystories delen Upperbloom-fans hun verhaal. Ontmoet Damian: sinds hij in april 2020 voor het eerst de Upperbloom planten en plantenbakken ontving, ging hij alleen maar meer genieten van zijn kleine balkon in hartje Amsterdam. Waarom maakt het leven in deze stad hem zo gelukkig? En wat betekent groen voor hem?

upperbloom balcony stories Damian

Hi Damian, stel jezelf eens voor!

‘Hoi, mijn naam is Damian. Ik woon nu drie jaar in Amsterdam: ik kom uit Spanje, en heb daar jarenlang in Barcelona gewoond. Maar als ik eerlijk ben, bevalt Amsterdam me veel beter. Het is een geweldige plek. Ik werk bij Booking.com, in het Translations Department.’


Wat vind je zo leuk aan Amsterdam?

‘Het is een heel kosmopolitische en levendige stad. De muziekscene is groot: er zijn veel concerten te pakken. Verder ga ik hier ook graag naar musea, bioscopen en restaurants. Genoeg te doen dus. Tegelijkertijd heeft Amsterdam een rustige vibe, zeker in vergelijking met Barcelona. Met de fietscultuur is het in veel straten heel stil, er razen niet continu auto’s voorbij. En je kunt hier echt overal naartoe fietsen: in een half uur tijd ga je van de ene naar de andere kant van de stad. Daar geniet ik van.’

upperbloom balkon groen


Zou je altijd in een grote stad willen wonen?

‘Het kan bij mij twee extreme kanten opgaan: óf ik zou in een drukke stad wonen, óf in the middle of nowhere. Een plek daartussenin zou niet bij me passen. Ik houd van het idee dat er in een grote stad altijd iets te beleven valt, of je er nu aan deelneemt of niet. Er is altijd de mogelijkheid om de deur uit te stappen en te doen wat je maar wilt. Aan de andere kant kan ik mezelf ook volledig omringd door de natuur zien leven, met helemaal niemand om me heen. Maar voor nu wint het stadsleven.’


Hoe belangrijk is het voor jou om groen om je heen te hebben?

‘Het is voor mij essentieel. Hoe meer groen, hoe beter. Groen in de stad betekent voor mij dat ik een beetje in connectie sta met de natuur. Het herinnert me er ook aan dat we daar oorspronkelijk vandaan komen. Groen maakt het leven minder stressvol, en maakt de stad uitnodigender. Het geeft energie op een vredige manier. In praktische zin vind ik het belangrijk om met planten meer leven in huis te halen. Het maakt het knusser. Het is toch bijzonder: dat je met zoiets moois dat leeft, een plant, je huis en buitenplek kunt decoreren?’

'Ik kan met trots zeggen dat ik het mooiste balkon van de straat heb.' - Damian

balcony stories Upperbloom plantenbak

Ben je van mening dat Amsterdam groen genoeg is?

‘De eerste keren dat ik naar Amsterdam kwam, verbaasde ik me er al over hoe groen het hier is. Zo zijn er veel parken. Ook is het hier meer een gewoonte dan in Spanje om je straat te koesteren, in ieder geval op sommige plekken. Ik zie vaker dat mensen buitenplantjes bij de ingang van hun woning zetten. Of mensen laten een plant groeien aan de muur. Ik denk dat het bijdraagt aan een goede uitstraling van de stad, dat mensen zich verantwoordelijk voelen voor hun straat en omgeving.’


Is er ook veel groen in jouw straat te vinden?

‘Dat valt helaas nog wat tegen. Maar ik kan wel met trots zeggen dat ik het mooiste balkon van de straat heb. Als ik beneden langs mijn woning loop en omhoog kijk, denk ik regelmatig: hé, dat is mijn balkon!’

Meer Upperbloom-fans ontmoeten? Check ook: balconystories | Farrah, met haar mooie balkon in de Houthavens in Amsterdam.


Wat is je favoriete moment op je balkon?

‘Dat is toch wel in de zomer: aan het eind van de dag, als de zon langzaam ondergaat. De zon schijnt dan in de goede richting en ik kan zo genieten van de warme stralen op mijn gezicht. Er is niet zoveel zitplek op mijn kleine balkon, maar ik sla de deuren open en zet er een stoel voor. Dan lees ik een boek. Of ik zet gewoon mijn koptelefoon op en luister naar muziek, met mijn ogen gesloten.’

'Het voelt alsof ik in de natuur ben, maar tegelijkertijd in mijn eigen huis.' - Damian

upperbloom groen balkon

Wat vind je van je Upperbloom plantenabonnement?

‘Ik heb de planten en plantenbakken van Upperbloom sinds april 2020 op mijn balkon. Een collega op mijn werk had Upperbloom aangeraden, en daarna hoorde ik er ook een goede vriend over. Toen dacht ik: ik wil het gewoon proberen! De service en communicatie vond ik meteen fijn.

Inmiddels heb ik zowel de zomerplantenset als de winterplantenset gehad. De plantencombinaties waren verschillend qua looks en ze zijn me allebei goed bevallen. Ik vind het top dat de plantenwissels zijn inbegrepen, voor steeds een ander aanzicht op mijn balkon. Dat kan ik zeker waarderen aan de plantenservice. De plantenset voor de zomer was echt geweldig! De planten en bloemen groeiden zo goed, dat er een waterval-effect ontstond, naar de straat toe. Ik vond het zo uniek. Elke keer als ik de balkondeuren opendeed, leek het wel alsof de planten weer een stukje waren gegroeid. Hiervoor was mijn balkon al ruim twee jaar kaal en leeg: het groen maakt een wereld van verschil. Het voelt alsof ik in de natuur ben, maar tegelijkertijd in mijn eigen huis.

Het is heerlijk om te worden omringd door de planten en alle bijbehorende kleuren. Er komen ’s zomers zelfs bijen op de bloemen af! Gewoon op mijn kleine stukje groen, dat vind ik heel cool. In de winter was ik juist weer blij dat de planten zo sterk zijn. Ook met de grote sneeuwval: ze zijn gewoon goed blijven hangen. Ik heb in alle seizoenen heel weinig werk aan de verzorging van de Upperbloom planten. Het is echt een stuk gemak. Ik heb een mooi balkon, zonder vrijwel enige moeite. Jullie bedenken de beste plantencombinaties per seizoen, jullie doen de installatie op mijn balkon. Het is voor mij alleen een kwestie van water geven, en genieten!’

Het plantenabonnement van Upperbloom is er speciaal voor jouw balkon, terras of tuin. Voor een vast bedrag vanaf €9,90 per maand stel je jouw ideale set samen, bestaande uit planten én plantenbakken. Bij jou bezorgd en geïnstalleerd. Je krijgt van ons plantenwissels & drie maanden Groen Garantie. Het héle jaar door heb je zo een groene en levendige buitenplek!

Meer weten? Check: Upperbloom in 5 punten.
Doen, dat groen? Bestel hier jouw plantenset.

Deel

Blijf lezen

Winkelwagen

×

Je winkelwagen is leeg.

Winkel hier verder.

Subtotaal €0.00 €0.00 €0.00

Controleer je bestelling: heb je een smartBLOOM of basicBLOOM plantenbak gekozen? Zorg dat je dan ook een bijpassende smartBLOOM of basicBLOOM plantenset hebt besteld.

Dit wil ik bestellen